söndag 28 november 2010

Historian om duvan som älskade grädde..

Två flugor i en smäll. Det fina med vilt, smakar gott samtidigt som man kan njuta av jaktminnet när maten inmundigas.

  • Vispgrädde i massor
  • Syltlök
  • Lök
  • Paprika
  • Svamp

Bryn köttet ihop med löken och låt det sedan älska med vispgrädden, ös därefter på diverse ingredienser.

På återseende!

Älgjakt med duva som avslutning


Lördagen ägnades åt älgjakt i Östra frölunda, kalv var på menyn. Svinkall var morgonen men ack så vacker och tyst. Så tyst så tyst så till och med kon och kalven skrämdes när bössan la an tornkanten. Skottet blev därför inte enligt gängse rekommendationer...
Men död kalv ligger, och hänger nu för övrigt urtagen och flådd. Kvällen avslutades med en härlig duvgryta i gott sällskap.

Wachtelhunden tog åt sig äran trots att det var gråhundens förtjänst.

torsdag 25 november 2010

Ny tidning

Ja då har en ny tidning kommit, "Jakt & Hund". Alltid kul med jakttidningar men kvalitén är för bedrövlig i dagens befintliga. Svensk Jakt, Jaktjournal och Jaktmarker och fiskevatten är igentligen de enda som är godkända enligt mig. Övriga handlar enbart om "häftiga vapen" "grishundar" och artiklar för drönande soffjägare! Är det inte artiklar om eftersöksvapen med korta pipor, belysning, bajonetter etc så är det om någon förbannad import/blandras som sägs vara gudomlig på grisjakt. Hur många raser har vi idag behov utav för grisjakt!?

Tror att det finns utrymme och intresse för en ny tidning som kan attrahera den genuina jägarkåren, som har jakten i blodet, som livsstil och inte enbart som fritidssyselsättning...

Kort men gott, åter till Jakt & Hund. När jag såg omslaget så tänkte jag direkt att den där tidningen som man saknat äntligen kommit till världen..

Köpte den direkt!

Hur var då innehållet? Tycker natruligtvis ni själva ska läsa den för att få er bild.. Tidningen har potential, verkar vara en redaktion med viljan att få till en bra tidning. En tidning för den jagande jägaren och då med hund naturligtvis.
Detta nummer tycker jag har tappat allderles för mycket av "själva jakten med hund", temat om stövare handlade enbart om historia vilket tröttar en läsare. Här skulle man i stället fått en kort historisk tillbakablick, för att sedan ha intervjuer med inbitna stövarjägare runt om vårt land. Och en lägesrapport från de olika rasklubbarn i stövarklubben.

Tidningen har ett reportage om hundsjukdomar vilket ja tycker är intressant, här kan man som läsare lära sig mycket. Vore ett bra ämne att ha som följetång i de nästkommande nummren. Vargen har även denna gång fått sin plats, ja säga vad man vill om det. Själv blir jag lika nedstämde varje gång man läser.. Kanske hade varit skönt att slippa i någon tidning. Det finns också lite blandade reportage om, hunddressyr, frågor och m.m.

Redaktionen verkar vara öppen för förslag, tips och idéer, en ödmjuk och vettig inställning för att få till en bra tidning.

Sammanfattningsvis: en bra tidning med potential, saknar dock den röda tråden "Jakt & Hund och Jakt med Hund" Lång och tråkig historik om stövaren, kunde varit superintressant på annat vis.

Hej hopp, nu ska ja ut å hämta ved...

söndag 21 november 2010

Slut...

Hemkommen och trött efter en härlig jakthelg med många spännande sekvenser. Söndagen bjöd på klangfullt stövardrev på hare och avslutningsvis trevligt andjakt med gott sällskap. Skyttet var inte riktigt med idag men några änder föll dock. Nu hemma, påfylld med kolhydrater och Medister! Får nu socialisera på hemmaplan med glögg i väntan på en härlig arbetsvecka.


lördag 20 november 2010

Dagens räv och bonusgrävling..

Hemkommen från dagens jakt vilket resulterade i spänning, irritation, hysteri, räv, grävling och kaffe. Ja det får ses som sammanfattning från dagens manöver.


Tysk jaktterrier löser det mesta.

Morgonen började bra, kusinens finnstövare släpptes och fick upptag efter bara  30 minuter. Det hördes med en gång att de var Mickel som var på benen. Han tog ingen bukt och gick efter 15 minuter i gryt, här är Gps pejlen ett fantastiskt hjälpmedel!

Vi tog oss bilvägen till grytet som ironiskt nog ligger på vår Herres mark nämligen på tomten till byns prästgård.. Ut med taxen, uppställning, ner med taxen, kontakt, skall och utflyggande räv! PANG PANG SKJUT! PANG PANG...

Där stod vi tittandes på varandra utan liggande räv, åter igen fort till bilen, stövare ut, upptag och nytt drev 400 m till nytt gryt. Vi var nu tämligen säkra på att räven fått träff och därför gått i gryt igen.
Väl på plats vid gryt nr2 släppte vi ner taxen, han började skälla räv och fick sig även två gratispiercingar av räven.  Efter han jobbat ett tag slängde vi på tyskterriern och det löste sig då som vanligt. Räv och bonusgrävling kom upp. Denna gång blev de på plats..

Hem till gården för omplåstring av terrier, över en slurk kaffe avslutades dagen med att planlägga morgondagens jakt...

Stövarjakt och andjakt blir menyn!

onsdag 17 november 2010

Mot huvudstaden

Ja då sitter man på ett x2000 på väg till Stockholm. Kontrasterna gentemot en tidig morgon i skogarna kring Svenljunga är i ord svår att beskriva. Stockholmsbesöket är i arbetet värt att tillägga, inga glamourösa jakter på tullgarn som jägarsjälen hellre sett.
Tittade i vanlig ordning in på pressbyrån och hittade där en ny jakttidning, "Jakt & Hund". Ska tydligen vara mer inriktad på själva jakten med hund enligt ledaren. Ska läsa igenom den å ge någon kommentar.
Nej åter till tanken som redan är i full gång med att
planera helgens jakter. Ser för tillfället ut att bli stövarjakt och någon andjakt..

STHLM here i come!

tisdag 16 november 2010

Morgonstund har Nötskrika i mund


Nötskrikan en rovfågel och boplundrare.

Ja i väntan på jobb och hantverkare så måste man hitta på något skoj. Så varför inte passa på att lura den lurige, nämligen Nötskrikan. Gjort några försök på morgonen utan något vidare resultat, lite senare så gav morgonpyrschen utdelning..


Pyrsch på Nötskrika vad då länpligare än en smidig liten bygelrepeter


måndag 15 november 2010

Gourmetips från grannlandet

Var på lös fot i helgen och besökt vårt grannland. Ja även där sätter hungern in, kom därför på en snabb och mättande meny! Passar på att lägga ut receptet här då jag tror att det kan passa som en lätt skogsbrunch.
  • Vitt bröd
  • Kräftost på tub
  • Bullens pilsnerkorv

    Ett styck vitt bröd, en rejäl klick kräftost och toppat med några varma korvar. Festligt och mättande.



Blondibella here we come!

Cyberdebut i bloggandets menlösa värld.

Dags för min del att träda in i denna hysteriska och trendriktiga grej: Bloggvärlden. Planen är att skriva och dokumentera min jakt och hundhållning. Ja en virtuell jaktdagbok skulle man kunna säga.

Väl mött på Dianas stigar!