måndag 28 februari 2011

Årsmöte

Var på Västsvenska taxklubbens årsmöte igår. Mötet hölls i vackra Hajoms bygdegård. Det utlovades förtäring samt föreläsning om vildsvin av Jägarförbundets Henrik Barnekow. En till synes trevlig avslutning på helgen.

Källa: Avocados.se
Väl på mötet så följdes dagordning i vanlig anda och prisutdelning till nya champions m.m, därefter fika och föreläsning.  Föreläsningen var bra och grundläggande i förbundets anda, detta hatade och älskade vilt behöver jägarkåren veta mer om. Bra initiativ VSTK!

Det slog mig hur lite jägarfolk som var på mötet igår, i stort sett alla plakat, rosetter och skålar som delades ut handlade om skönhet och hund i lina (spår).
Detta är iof första mötet inom taxklubben jag deltar vid så jag kan ha fel men tanken slog mig på hur farlig denna utveckling är för taxen som den jakthund den är, ovan och under jord. Inte en enda hund med exempelvis erövrat grytchampionat deltog.. Ska inte en tax vara tax!? med just skärpa och ibland dåligt humör.  
Tror det är viktigt för rasen och vidare avel att bevara dessa egenskaper som för många är skrämmande och otäckta. Detta fick iaf mig att bestämma att nästa årsmöte då ska jag ha en rosett för championat i gryt!

onsdag 23 februari 2011

söndag 20 februari 2011

Acka kom hem

Högakustenbron
Ja då är man hemma efter en lång men relativt smidig resa till Skellefteå. Resan hem gick som på räls och Acka gnällde inte en enda gång. Det är gott gry i valpen och det hela verkar lovande, kontaktträning kommer att behövas... Valpen drar redan iväg när det ges tillfälle.

Ett härligt lugn där uppe i norr är min reflektion efter helgen som gått. Väl här hemma så har Acka installerat sig  över förväntan, hon är lugn, trygg och har redan nypit till taxen.

Söndagen bjöd på soligt väder, gott kaffe och underbara naturupplevelser. Vi åkte genom Fotskäl och Tostaryd på väg mot Ikea där babygrindarna inhandlades, en fantastisk vacker väg genom ett skånelikt landskap med ett överflöd av bokskog. Ögonen var mer på skogen än på vägbanan i jakt på att försöka se någon dovhjort.

Matte med jyckarna nu tre!
Efter ett snabbt Ikeabesök så bar det av söder ut mot Frillesås för att hälsa på syster med familj. Kaffe på det och en promenad till havet med en avslutande kram från gudsonen värmer. Väl hemåt så tog vi vägen om Torestorp för att gratulera kusinen Kalle efter att igår vunnit hallandspokalen och idag tagit rävchampionat, grattis än en gång!

Nu hemma, hundarna är trötta och i sina korgar. Själen är full av ro och livet känns lätt. Sist men inte minst, ett stort tack till far för sällskapet på resan och för tålamod med hundar och för ibland mitt något sura humör.

torsdag 17 februari 2011

Skellefteå here i come..

Ja då var det dags! inatt påbörjas roadtripp 2011 norr över.. Möter upp farsan 02.30 i Borås för gemensam avfärd. Rapporterar senare..

hejsvejs!

måndag 7 februari 2011

Vem älskar djuren


Ledig dag, ja och vad gör man då lämpligast?.. Jo tar sig en sovmorgon, ligger i morgonrock och kollar på förmiddagstv och avnjuter en latte.

Där fick ni kaffet i vrångstrupen! Nej dagen började naturligtvis i ottan, ut på en morgonpromenad med jyckarna. Härligt att den förbannade snön har förvunnit här i Mark, den gula färgen på fälten gör sig synlig och även en snudd grönt tittar fram på en del ställen.

Det hela känns nog än bättre för en energidopad ungwachtel som flyger fram och tillbaka över fälten likt en pointer... Ursäkta mig alla fågelhundsälskare. En bra start på dagen med motion och dressyrmoment.

Efter att ha lunchat med en kamrat så var det dags för en runda ut till en av markerna för utfodring och underhåll av åtlar. Naturligtvis så glömmer man stövlarna hemma och därförfylls de låga kängorna snabbt av is, snö och vatten under promenaden till åtlarna..

Tanken har vid dessa tillfällen slagit mig ett flertal gånger dessa vintrar när man kämpat med utfodringen. Vad gör alla andra så kallade djurälskare en ledig dag? I Stockholm så demonstrerar Fältbiologerna mot jakt och naturvård. Hur många ägnar ens våra djur en tanke denna dag då inte Aftonbladet har en debattartikel i ämnet? Undra hur många gånger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson har utfodrat  djuren denna vinter?

Ja hemsk och blodtörstig som man är så har jag i runda slängar lagt ute ett par tusen på fågelfröer denna vinter och ca tio tusen spänn på åtlar, viltfoder denna höst/vinter.. Många andra har säkert gjort det samma och mer därtill. En tanke att begrunda.

Nu är man hemma och hundarna ligger härligt trötta i sina korgar, även ja är trött och mör efter en älggryta och dagens viltvård!

torsdag 3 februari 2011

Hemma efter en dag i skåne

Ja då var man åter hemma i Västra Götalands skogar och ett något mer snötäckt landskap, skåne lockade dock med mer känslor av vår och en härlig liten vorstehvalp.
Jag gjorde ju som sagt min kusin Kalle sällskap då han skulle hämta den. Var en fin och pigg kull samt lovande sett till tavlan. Läs gärna mer om kusinen och hans jakt, du hittar dit genom länkar/Gamekeepers´s.

Nu ska flockledaren ner för att sparka igång brasan, kling och tjing! Vänner och ovänner!

onsdag 2 februari 2011

Snön på väg bort?

Ja regnet faller där ute och gräset börjar så sakta visa sig runt huset. Härligt härligt! Helgens jagande resulterade i en grävling trots jakten på mickel, när mickel uteblev så fick grävlingen i ladan de surt om öronen. Taxen och tysken och en revolver sen va de klart.

Välbehövlig ledighet från jobbet i morgon, folk verkar inte sluta att bryta lemmarna av sig. Gör därför min kusin sällskap ner till skåne i morgon, han ska hämta sin pointervalp. Trevligt med en utfykt och ett avbrott i vardagen.


God afton fläsk och löksås!