torsdag 28 april 2011

Kvällsdopp

Nöjd hund vid Öresjöns strand

Kvällsdoppet efter en varm dag i hundgården, husse har inte hunnit med den långa promenaden och bjuder då på en simtur vid kvällningen.

onsdag 27 april 2011

Kvällsmys

Valpen och husse spanar ut över åkrarna
Grönare gräs gör att hararna gärna drar sig ut på vallarna här hemma, brukar därför ta en liten promenad om kvällarna med valpen för att försöka hitta någon gösse att spåra och låta valpen bekanta sig med. 
Hittade ikväll en tryckande hare och valpen ställde genast upp med näsa och vilja att spåra den vidare när den flög upp. Naturligtvis stötter vi även på rådjur som det finns gott om här, detta ger då ypperliga träningstillfällen att fya på.

söndag 24 april 2011

Wachtel + vatten = sant!

Svalkande en varm dag





















Min Wachtel har en enorm vattenpassion, tar alla tillfälle i akt då det vankas vatten allt från minsta lilla bäck till kust med höga vågor.. Idag när vi var nere vid sjön här hemma så blev det inget undantag.

Försöker att låta han simma någon halvtimma varannan dag nu som konditionsträning, börjar med detta på våren. Det  är stimulerande och nyttigt för hunden. Sommartid jagar han gärna fisk i ytvattnet och dyker till och med efter dem under vatten.
Annars så har helgen mestadels bestått av ägg och godis, sist men inte minst arbete med att ordna till trädgården efter dräneringsarbetet. Hundarna solar gott ute i hundgården.


Torkar nu gott i solen.

söndag 17 april 2011

Då och nu

fredagsfynd!
Ja visst är det skillnad!? Har för vana att när tillfälle ges titta in på olika antikvariat. Tycker det är spännande att titta i hyllorna efter jaktlitteratur, har blivit så att jag köpt på mig en del och får ibland för mig att jag vill rädda de gamla skrifter och böcker som bara står och dammar. Det är en väldigt speciell känsla att hålla i en bok från tidigt 20-tal och att läsa dem fängslar en mer än den litteratur som ibland skrivs idag.


Texter från svunna tider då inte allt var så komplicerat som idag, långt ifrån veganism och jaktligt motstånd. Skönt att med boken hand och i dessa stunder få drömma sig bort. 


I fredag då jag tittade in på ett antikvariat i Borås så hittade jag några böcker bl a den förnämliga "Stövare & Stövarjakt" av Gösta Pettersson, har den redan hemma men kunde inte låta bli att köpa detta ex igen. Hittade även "Jakten går i bergen" skriven av Sven Rosendahl, berättelser från unga pojkår med jakten. Det som slagit mig mest är det fantastiskt vackra omslaget, slår dagens med hästlängder. Så enkelt, inbjudande och elegant! (se bild)

lördag 16 april 2011

Födelsedag

Ja ett år till har lagts på kropp och själ. Kanske något visare och förhoppningsvis någon lärdom rikare. Hoppas dock att skrivandet ska komma igång och att bloggen får blomma något mer än vad den gjort sista veckorna. Har varit ganska mycket att göra med hus och hem. Snön är borta och gräset början till grönt, siktar på spårpremiär i nästa vecka. 


På eftermiddagspromenaden igår så såg vi en hare ute på gärdet, snabbt dit med valpen som explosivt och nyfiket kastade nosen i backen. Sen bara det snabbt i väg i harens löpa med husse springande i koppel bakom, hade jag bara varit något snabbare så hade säkert även hon börjat skalla, "kände att det låg bakom hörnet och bara väntade på att få vråla ut"


Under dagens morgonpromenad så låg en katt längre fram på vägen, valpen såg inte den men fick nos på löpan.. Ett ihärdigt spårande började samtidigt som hon började att väcka på... Då kom den där  känslan av lycka och välbefinnande som vid sådana tillfällen infinner sig. Säkert någon instinkt eller "urkänsla" från grottmänniskoarvet. Härlig och för många saknad.


källa: http://sjokapten.blogg.se



God helg nu åker far på spa!

söndag 10 april 2011

Grävslut

Då är helgen över och också allt grävande och dräneringsarbete. Huset har fått dränering och jag slipper förhoppningsvis i fortsättning att tömma luftavfuktaren varje dag. Ett stor tack till svärfar Christer för all hjälp med detta.
Ännu en tung sten och stort arbete med huset avklarat, känns skönt att ha "betat av". En känsla av välbehag och tillfredsställelse infinner sig när man tänker på att detta är gjort...


 " Ytterligare några extra dagar i markerna när jakten drar igång" 

söndag 3 april 2011

Lyckat fiske



Åter från morgonens fiske, Pär tog två, jag och Krister kammade noll. Båda lovliga på 45 cm precis, dagen bjöd annars på mycket blåst samt regn på slutet. En frisk start på dagen efter en sen gårdagskväll. Sist men inte mins så väntar nu jobb... Lägger ut en liten filmsekvens senare från en nöjd fiskare.










lördag 2 april 2011

Öring och husse grå

Ja känner mig grå och allmänt inaktiv, detta har också visat sig i min just nu nästintill inaktiva blogg. Havsöringen blev tillåten igår och i morgon är det tänkt att vi ska pröva lyckan på detta salta guld. Det blir till att pröva någonstans vid Viskans utlopp i havet. 
Något annat som också varit är Wachtelhundklubbens avelskonferens som jag lovade skriva om... Konferensen var trevlig men det saknades lite tid till att hålla diskussion om avel och hunden i jakten. Det presenterades mest fakta utifrån statistik kring aveln. God mat och trevligt snack blev det allt med några likasinnade jägarsjälar. Tror att det finns mer att läsa om denna konferens på Wachtelhundklubbens hemsida.


Såg för en stund sedan en grävling springa ut med bäckkanten när jag körde upp på vägen hemma, genast så kände jag mig stark igen. På några meter med bilen eller 1 sekund så hade jag redan ett tiotal planer och bilder i huvudet hur jag skulle få fatt i den, hur hunden skulle jobba etc,  härligt! I samma veva var också alla vardagliga funderingar ej existerande.


Länge leve reptilhjärnan.