tisdag 28 juni 2011


Viltvård är aldrig en sinande källa, detta märks iaf på majsen som "sprutar iväg"eller saltstenen som älgen slickar åt sig.

Var iväg en sväng till en av markerna för det gamla vanliga: tjära, batteribyte och majspåfyllning samt uppstartande av två åtlar som legat i träda (ett annat ord för lathet). Jo en saltsten som jag hade liggande åkte även den upp vid ett nytaget hygge. Det är en speciell känsla av tillfredsställelse som infinner sig efter sådana här aktiviteter. 

På vägen till marken svängde jag in på Granngården i Kinna för att köpa någon mer säck majs. Hur kan det komma sig att dem tar 350 bagare för 25 kilo majs!!?? När exempelvis Axving i Svenljunga eller EKO hallen i Borås tar mellan 150-175 för samma.. Nått fel är det, kanske är det popcorn på Granngården...





söndag 26 juni 2011

Siesta

Vila i det gröna
Jag midsommar har vi klarat av så nu blir det lugnare framöver. Efter sambons 25 års kalas förra helgen med många bjudna och nu midsommarfirandet här hemma så ska det bli skönt med lite lugn framöver. Dagen har ägnats åt att plocka och ordna i makligt tempo här hemma, har faktiskt tagit mig tid att tvätta bilen också. Ett år sedan sist...
Äntligen så har också värmen kommit efter de bedrövligt dåliga dagarna som varit, märker direkt på hundarna hur trötta de blir i denna värmen. Ska nu därför dra mig ner mot sjön för dopp av hund och husse.

fredag 24 juni 2011

Det ska nog bli midsommar idag

Hallands läckerheter!
Upp tidigt för att ordna med de sista bestyren innan folket anländer. Stången ska ordnas till och tävlingarna ska planeras. Varför ska man egentligen ha aktiviteter på midsommar och högtider? Ja inte vet jag, en längtan efter att få vinna och besegra sina nära och kära kanske!? Eller åter igen reptilhjärnan som gör sig påmind,  som hundars rangkamp i hundgården.. Ja skit samma kul är det ändå!
Bjuder på en visa som du kan sjunga ut till snapsen och varför då inte välja den utsökta Hallands fläder. Kan det bli mer midsommar.


Titel: Hoppe hoppe hare

Melodi: Imse, vimse spindel

Hoppe Hoppe Hare satt och mumsa bär 
klappa sig på magen det var gott det här.
Fram smyger räven och tänker Hoppe ta
men Hoppe Hoppe Hare skuttade så bra.

Hoppe Hoppe Hare skutta på en sten
vricka söta tassen och bröt sitt långa ben.
Fram kommer räven och knäcker harens hals.
Hoppe Hoppe Hare skuttar inte alls.

SKÅL!!!

onsdag 22 juni 2011


Dagen har bestått utav Torestorpbesök med hundpromenad och hundbad. Sedan handling inför årets midsommarfest som vi ska hålla i här hemma. Nu ska jag fundera på aktiviteter för dagen. Hej hopp!

tisdag 21 juni 2011

Semester påbörjad


Det ska barkas av.


Ja semestern är här med sol och långa bad.. I alla fall för hundarna och med solen är det väl si och sådär. Men lite har det iaf hunnits med idag, frisering inne i stan och sedan en välsmakande lunch hos en kompis. Detta gjorde att kroppen kändes både lätt och tung men däremot en lätt själ.  En skogsvisit med viltvård stod ju sedan på schemat.

Ihärdig var ordet, kröp sedan ner i tunnan.
Nasses favorit tjäras på igen.
Ute i markerna dansade knotten intensivt i det ljumma vädret samtidigt som den härliga försommarskogsdoften med friska toner gjorde sig påmind. Med en nyfiken stövarvalp och en ihärdig viltvårdare till vän så försvinner knotten och tiden snabbt. Saltstenar ska ut, åtlarna ska tjäras in och samtidigt fyllas på med grisbränsle.

Känslan som på hemvägen sedan infinner sig är god och jag fantiserar om haren som ska drivas fram på markens generalpass "grusvägskorsningen vid gårdarna" eller om grisarna som som tagit daglega i den vansinnigt täta planteringen bredvid en av åtlarna. Eller hundskallet som bryter tystnaden en tidigt höstmorgon.. 

Vackra sommaräng
Innan jag släppte av min goda viltvårdare där hemma så var vi bara tvugna att belöna oss med en stadigt och välsockrad fika. Kvällen fick avrundas med att min kusin Kalle, sin dotter, vorsteh och tysk kom på besök. Mat och hundbad hans med. Vi var dessutom åter igen överens om att man som jägare kan vara glad när sommaren tar slut.
Borås godaste fik, Pilens Bageri och café!

Tack för denna dag.

torsdag 16 juni 2011

tisdag 14 juni 2011


Dagens lekpass och hundarna är som kreatur på "vårsläpp". De jagar och drar ner varandra,  emellanåt går det tufft till.
Stövaren och taxen diskuterar kommande jakter!

lördag 11 juni 2011

Utflykt

Lagt plattor i gången.
Dagen bjöd på arbete i trädgården och utflykt i Mark genom lummiga vägar mot kusten.. En fin dag där solen medverkade. Hemma har kantstenen kommit på plats och växthuset har fått en bättre finish!

Utflykten började med lunch som avnjöts på Grindmossens kafé i vackra Tostared. Det bjöds på delikat lammbiff som smakade fantastiskt!  Blir dessutom än bättre när man vet att fåret växt upp nästgårds. Varenda gång när jag far igenom denna vackra byggd så blir ja lika tagen och trollbunden, vilken natur och vilket vackert och varierande län vi bor i. Blir aldrig mätt på detta.


Där efter så badade Wachteln i Lygnern innan turen fortsatte vidare mot kusten och Bua där pappa höll på att sjösätta sin segelbåt. Min syster och hennes familj var också där och hälsade på. Stannade där en stund och Wachteln skulle då ånyo pröva på det salta vattnet. 

Det simmar en Wachel långt där ute.

Hemfärd - och hemma har jag nu suttit på altanen i solnedgången och njutit av kaffe och seglande svalor, detta med mängder av tankar kring hundar, jakt och nya äventyr!

söndag 5 juni 2011

Lyckad helg

Söndagen sista dagen på en bra helg. Var som sagt idag i Fredskogs hundcenter för att låta jycken på känna på grisen, en mycket trevlig dag där det också verkar som "polletten" trillade ner. Hade med mig mobilen och filmade några tillfällen.


Första släppet gick som vanligt men sedan måste det ha hänt något till andra släppet. Hunden gick helt ur hand och all dressyr försvann då hunden ånyo fick griskontakt. En annars klockren inkallning fungerade inte heller... Härligt! Hunden sökte ut bra och tog upp en stor och elak galt som han både gav och tog stryk ifrån. Det gjorde han inte avvaktande eller rädd utan han var snabb på grisen igen.


Vädret var strålande ur semesterfirarsynpunk men inte optimalt för hundar som än inte fått toppkonditon och som samtidigt ska jaga gris där det krävs lite extra. Bröt därför för dagen likt en rysk idrottsman "när man är på topp". Hunden låg utslagen och rörde inte ett morrhår på de 20 korta milen hem.

lördag 4 juni 2011

Bocken bakom hörnet

16:e augusti bakom hörnet..

Ja snart en dag till ända, blev inget Elmia Game Fair för min del då sol, båt, bad och uppröjning hemma lockade mer. Hade pappa på besök som även hängde med på en tur på sjön.
En strålande dag, blå himmel och varmt och årets första dopp avklarades också. Wachteln var heller inte sen med att hänga med för att sno åt sig ett dopp, han sprang, simmade och dök från båten hela dagen.

Upp och ner, kastar sig handlöst från båten ut i det blå. Vattenpassion!


Rådjuren är även dem aktiva nu, har två bockar som rör sig omkring huset. De kommer omlott och ibland i damsällskap. Ikväll smög jag mig på en och kom riktigt nära, var väl inte längre bort än 5 meter och lyckades då få några bilder.

Känns riktigt skönt när man röjt upp och fått undan mycket skräp här hemma. Kört ett par vändor till tippen och även eldat upp en del, det börjar verkligen ta sig här hemma.

I morgon bär det av till Hässleholm och Fredskogs Hundcenter för släpp i vildsvinshägn, en gemensam aktivitet med Wachtelhundklubben Väst. Ska bli skoj och se hur hunden utvecklats sen sist.




                                              

Den "gamle och havet" får avsluta denna ljuva dag..

Far i fören