fredag 30 september 2011

Premiär i morgon!

Hundpejl och jaktradio på laddning. I köket ligger dessutom en redan uppladdad wachtel å längtar!

torsdag 29 september 2011

Snart helg

Och med det arbetsveckan över. Helgen är planerad enligt följande. Lördag rådjursjakt, söndag rapphöns/fasanjakt och måndag stövarsläpp. Ser ut som att det kan bli en trevlig helg. Ska även försöka hinna med att skrapa/tvätta ena fasaden på huset. Återstår att se hur det blir med den saken... 

söndag 25 september 2011

God mat

Helg och ledighet går fort... för fort. Arbetar kvällspass i morgon så ett släpp med stövarn är obligatoriskt! Ikväll avnjöt vi tjälknöl på älg och rotfruktsgratäng. Mumma. Tjälknölen serverades kall, skuren i tunna skivor. Hittade receptet i tidningen "Magasin Morberg". Blev mycket bra!

Igår lagade vi rapphöna och hasselbackspotatis i ett egetkomponerat recept. Stekte först rödlök och purjolök. Brynte därefter 6 bröstbitar som sedan lades på löken i en ungsform. Blandade ett paket creme fraiche med 1 pressad lime, 2 matskedar sweetchilisås, 3 teskedar chilikrydda och svartpeppar. Detta hällde sedan över brösten/löken tillsammans med grädde. In i ugnen på 150° i 40 min, sedan klart. Blev väldigt gott med en fräsch smak. 

Tänk vilken lyx man som jägare har möjlighet till. Att i samma veva vara mer ekologisk än hela veganrörelsen gör inte saken sämre.

God kväll!

lördag 24 september 2011

Lördag


Morgonsläpp utan upptag och åter igen en eld, vilket inte enbart värmer utan gör också att man blir på plats. Perfekt för att inte lockas att börja gå med unghunden. Under eftermiddagen har det grejats här hemma, dynor och en del trädgårdsmöbler har tagits undan för vinterförvaring. Hittade också en gammal fågelholk som jag tillverkade i mina ungdoms år, passade på att klämma upp den med.


onsdag 21 september 2011


För ett tag sedan när vi var och hälsade på svärfar så upptäckte jag vildsvinsbök när vi tog en promenad på hans mark, en annan granne såg kort där efter sugga med några kultingar. Givet tänkte jag och beslutade mig för att sätta upp en åtel och tjära på. Efter endast en dag så hade grisarna varit där och skrubbat sig i tjäran.

Sambon hjälper till med majsen
Så i helgen när vi åter var på besök så var det dags att aktivera åteln och fylla på med majs, det syntes att det varit full aktivitet och regelbunden då tjäran gått åt som smör i solsken. Det är dessutom tacknämligt att svärfar kört ut spillsäd och hjälpt till med att tjära på. Fortsättning följer...



tisdag 20 september 2011

Hemkommen efter morgonens släpp , ett upptag på hare och sedan drev samt tapparbete i en halvtimma. En bra start på dagen!

måndag 19 september 2011

Rapphönsjakt


Igår var det Rapphönsjakt med grabbarna i Östra Frölunda. Vädret visade sig bli optimalt och 43 fina fåglar låg sedan på paraden, vi bjöds på mycket bra hundarbete och härlig jakt!

Kusinen Kalle och hans vän Robban från söder var hundförare med sina duktiga hundar, pointern Stella och vorstehen Chess. Mycket fågel och kanonbra skytte gjorde dagen minnesvärd och med en god utdelning. Nästan inga skadeskjutningar samt att alla fåglar hittades kändes också bra. 

Längtar redan till nästa gång! 


Bilder och videoklipp nedan..




Hunden står för fågel och när filmen startar har hunden precis fått kommandot att resa fågel.


Dagens släpp och isterband


Dagens "släpp" förgylldes utav isterbanden jag grillade när hunden låg ute på sök. Tänk om folk visste vad tid det krävs för att jaga in en stövare, tror därför det är viktigt att se och ta vara på de fina stunderna och ögonblick som dyker upp under en dag då det ska jagas in. Risken är väl annars stor att det gråa håret lär dominera skalpen samtidigt som grodor hoppar ur mun. Dagen bjöd som sagt inte på något upptag men hunden har säkert lärt sig nått. 

söndag 11 september 2011


Morgonen resulterade i nytt upptag på hare som hon sedan körde i 20 minuter. Såg när haren flög upp på vallen och när hon skrek i, fantastiskt i denna vackra morgon. Detta var också hennes hitintills bästa dag och drev. Det var redan 16 grader när jag släppte så jaktdagen var i stort sett slut efter denna prestation. En glad hund kom tillbaka i sina spår och överöstes med husses kramar och vänliga ord.

lördag 10 september 2011

Lördagsbestyr

Pinnar är alltid skoj

Hemkommen efter dagens "släpp", inget upptag men bra sökrundor av Acka. Åter igen väldigt varmt ute  och hon hade heller inte riktigt samma driv i sig idag. Typiskt för unghunden att blanda och ge. Vi hade iaf en mycket fin morgon och förmiddag ute i det vilda. Nu målning av hus och sedan havskräftor.

fredag 9 september 2011

Fredagsmys

Soluppgång

Morgonens stövarsläpp resulterade i stövarns första egna upptag på hare. Efter slagarbete i 20 minuter så reste hon äntligen sin första, drevet varade bara i ca 7 minuter men det lät klangfullt och tätt. En glad husse och hund. Dagarna blir annars inte så långa så här års, redan kl 13 så var det 17 grader ute. Nya tag i morgon!

Vägapass

söndag 4 september 2011

En helg slut och en räv och en ynka duva att rapportera. Tröskandet hade inte kommit igång i fre och lördags så det blev en inte så lyckad chansning. Tog en morgonpyrch dagen därefter och efter en makalös morgonshow i det vilda så trippade en räv fram till mig där jag satt vid ensilagebalen. 

En fantastisk fin morgon med vidunderlig utsikt över åkrar, tegar och skogsdungar. Älg, rådjur och tillslut räv visade upp sig. Hittade även massvis med bök på hundpromenaden och kommer därför sätta upp en åtel där i veckan. En granne hade dessutom sett sugga med kultingar där i torsdags. Ibland spritter det i kroppen!

Har även hunnit med en del röj här hemma samt måleri. I veckan ska dessutom löpet vara över så stövarn kan komma loss igen. 


Härliga tider!

torsdag 1 september 2011

Äntligen

Är det dags för en hel helg med duv- och bockjakt. Möter upp en kompis i morgon bitti för att jaga duva. Duvsnurran är i bilen och en sugen hund gnäller i köket, vad mer kan man begära!? Det passar dessutom perfekt nu då stövarn är i höglöp. Hoppas jag kan bjuda på lite bilder i helgen!