söndag 25 december 2011

Juldagen

Bra drag nu, gäller å hänga i med majs och tjära!

Blev en sen julaftons kväll därav missat stövarsläpp idag, kunde dock inte hålla mig fullt ut så jag testade att släppa wachteln på åteln. Han gjorde några bra och rejäla sökrundor, bara väntade på att det skulle tjuta i. Nu hände inte detta trots att åteln är väldigt välbesökt just nu. Där efter sedvanlig majspåfyllning och tjära, passade även på att bjuda dem på julebröd. 

Planen är att bygga en vakkoja till våren när den andra jakten lugnat ner sig. Får väl försöka inhandla någon åtelkamera också, vore kull å se vilka tider och vilka djur det är. Något tips på åtelkamera? Annars så är det arbete kombinerat med jakt i veckan. Stövarn behöver ha sitt hon fullkomligt exploderar av vilja här hemma.




onsdag 21 december 2011

Drivjärnets Fox till Åland

Då är det klart att Fox fortsätter sin karriär på Åland. Enl den nya ägaren så finns möjlighet för Fox att jaga Mårdhund vilket jag tror kommer att passa honom ypperligt! Han hämtas i mitten på januari.

söndag 18 december 2011

Bokslut för en helg

Blir en tät och fin gran i år

Morgonens stövarsläpp resulterade i nytt rekord, 2 timmar höll hon i fast på otillåtet drevdjur... Nästa gång kanske det kan bli klövfritt nu när jaktlusten verkar ha mognat fram. Eftermiddagen ägnades åt att fylla på åteln, hugga julegran och grilla korv. 


Mycket snö hade kommit i natt och det avslöjar grisarnas nattbestyr,  spår överallt och en välbesökt åtel. 

Hassel verkar dem gilla

Nästan 10 cm snö i natt.

lördag 17 december 2011

Rådjursjakt

Ett rådjur och en räv blev dagens resultat. Rådjuret sköts för en duktig drever och räven kom i löske när den försökte smyga ur såten. Alla hundarna gjorde ett gott jobb och wachteln hittade både hare och rådjur. En bra dag! 

måndag 12 december 2011

Hemma efter en härlig dag i markerna, inga upptag med stövarn men däremot ordentliga sökrundor och mycket vilja, snart måste det väl lossna måntro. Gott att vara på benen igen efter två veckor ur led, fysiken är däremot inte på topp.

fredag 9 december 2011

Ny Wachtelhund!

Bilden lånade från http://stoiletufta.com

Valparna föddes i förrgår och jag har tingat en tik efter Granne aus der Meute och Cuno von Dreiannen.  Bra meriterade och med jaktstarka linjer. 

lördag 3 december 2011

Influensan håller klorna i min kropp

Fortfarande sjuk, och har därför fått säga nej tack till jakt denna helg. Besvikelsen är speciellt stor idag då jag annars skulle gått som hundförare på ett mycket lovade ställe med Dov- och gris.