måndag 29 oktober 2012

Bocktroféer

Returbocken till höger har rejäl massa med grova kransar. 

Hundarna har gått hårt i dagarna och är aningen slitna, Acka har dessutom fått en pinne in i tassen medan Leo åkt på en sårskada i skallen. Passade därför på att ta dagen till "fix"och har även iordningställt några bocktroféer.


Min vän Mikael sköt denna märkliga bock.

Fyra rosenkransar.


tisdag 23 oktober 2012

Jakt på gränsen...


Så blev det idag när jag gick hundförare på marker som både låg i Halland och Skåne, min wachtel gjorde bland annat ett drev som gick mellan länen inom några minuter. Det kallar jag kortdrivare!
Övriga hundar var en Kopov och Tyskterrier, dem alla gjorde bra jobb men inget lyckades trilla i backen. Fem olika älgar var uppe och Leo hade även drev på gris och rådjur.

söndag 21 oktober 2012

En dag med wachtelhundarna

Morgonens första pass för Janna.

Efter att stövaren har fått jaktdagar i veckan så var det idag wachtlarnas tur att komma loss. Det var en dimmig och lugn morgon utan regn. Janna var loss först utan några upptag, hennes sök har blivit något större var gång vi varit ute. Leo gjorde sedan ett fint upptag och drev på ensam kviga vilket var bra inför tisdagens älg och grisjakt söder över.

söndag 14 oktober 2012

Älgfronten intet nytt

Älgjakt med ställande hundar idag, inga i slaktboden.

fredag 12 oktober 2012

Stövarjakt

Säger det igen, vilken dag.

Äntligen var den kommen, dagen för stövarjakt! Min gode vän Mikael gjorde mig idag sällskap med önskan att få höra klingande  stövardrev. Inte mycket utav den varan lyckades jag och Acka bjuda på men väl upptag men med något för korta drev samt besvärande tappter. Inte hennes dag idag helt enkelt, trots detta så gör det bara suget större att få stryka kopplet nästa gång.

Mikael svalkar sig i värmen...


torsdag 11 oktober 2012

Ingen älg, gris eller rå.

En strålande fin dag

Det är resultatet efter gårdagen och dagens jakt, visserligen både älgar och rådjur uppe men inga i pass. Vid nattens grisvak så kom det gris men den vågade sig inte in i skjutljuset. Sådan är jakten inte alltid lycka, nya tag i morgon med stövarn - äntligen!

tisdag 9 oktober 2012

Älgjakt dag 2

Sammanfattningsvis mycket regn, kallt och en kalv till i slaktboden. Nya tag i morgon, då det åter blir älgjakt och sedan grisvak på kvällen/natten.

måndag 8 oktober 2012

Älgjakt dag 1


Tre vuxna djur blev dagens resultat, två kvigor och en fin 12 taggare. En av kvigorna blev jag skyldig till. Annars en förhållandevis kall dag men utan regn vilket får ses som en bonus i dessa tider. Nu något starkt i glaset och sen godnatt.


söndag 7 oktober 2012


Leo ingen linslus.

En jakthelg är över men vad gör det, när det i morgon påbörjas en vecka med jakt var dag. Älg, gris och stövarjakt står på schemat!  Helgen som var bjöd på rådjursjakt och stövarsläpp, båda wachtlarna stod för fina drev. Janna  bjuder på fina drev var gång, att hon dessutom har ett mycket trevligt och hörbart skall gör inte saken sämre.


Mycket gris på åtlarna nu.

onsdag 3 oktober 2012

Premiär på klövvilt!


Säsongens premiär på klövvilt härmed avklarad. Ingen kanondag sett utifrån resultat men ändå bra jobb av mina båda wachtlar. I morgonens första såt så fanns förhoppningar på både gris och rådjur, släppte därför Leo först. Vi tog oss sedan sakta igenom såten och eftersom jag var ensam hundförare för dagen så hade jag även Janna med mig i koppel ifall rätt tillfälle skulle dyka upp.

Oerhört surt i markerna idag samt en relativ varm dag prövade honom hårt.  Trots detta så tog han upp i slutet på såten, hittade troligtvis älg eller gris som han ställde i ca 5 min innan det gick loss och gick rakt ut. Därefter lunchpaus!



Efter lunch prövade vi en såt till, efter några bra rundor började Leo krokna något så jag gav Janna chansen att komma loss. Hon sökte ut direkt och tog upp rådjur som hon drev i från passlinjen i ca 10 min. Släppte sen och kom klockrent (tyst) tillbaka i löpan. 
Eftersom rådjuret fanns kvar i såten fick Leo en sista chans som han förvaltade väl, tyvärr så släppte han drevdjuret hundra meter innan det gick i pass. Han var fullkomligt slut och Gps:en visade på 3,2 mil i dagsverk!