måndag 31 december 2012

Rävdrev


Acka tog sig an en löpa direkt efter släpp, 800 meter länge bort skalla hon i och räven var uppe! Hon lyckades hålla igång den i 50 minuter innan det trasslade till sig. Mycket nöjd.


                                                                Gott nytt år!

söndag 30 december 2012

Klövviltsjakt


Släppte wachteln på morgon där vi hade upp gris förra gången, han gick igenom terrängen utan några upptag. I nästa såt släpptes drever och tax varar drevern fick upptag på rå som gick i pass för en i laget. Två hagelsmällar hördes utan att rådjuret blev på plats, det hördes dock något rådjursskrik längre bort samtidigt som drevern släppte och gick till husse.

Efter samlingen bar det iväg med wachtel och passkytt för att ta reda på vad som hänt. Spårade till en början men eftersom han är väl het i lina så brukar ja släppa honom fritt. Följde honom på pejlen ett par hundra meter tills det stannade i en tät plantering, alltid en befriande känsla när de tar stopp! Vi skyndade oss fram till platsen där vi fann Leo med stadigt tag i halsen på djuret. 

Känns kanon att ha en sådan hund som kan reda ut och avfånga själv. Dagen avlutade han sedan med både drev på älg och rå.


lördag 29 december 2012

Regn och rusk


Släpp med stövarn idag. Strax efter tio fick hon upp en tyskhare som hon körde ett tag innan den for ut på is och regndränkta vägar. Jobbade bra på tappten som tillslut övergick i dötappt. Därefter några rejäla sökrundor utan något mer upptag. Klövviltsjakt i morgon!

torsdag 27 december 2012

Rävdrev

Sagan slutade med att foxterriern gick bet.

Stövarn tog upp en räv på morgon, efter 35 min med bra tryck och utan tapp gick mickel i gryt. Acka lämnade inte grytet utan gnydde och försökte gräva sig in tills jag kom fram. Det verkar som att min planerade harpiska har börjat intressera sig för räv vilket hon driver kanonbra med ordentligt tryck.
I väntan på den inringd grythunden så kollade jag av grisåteln där det sprudlar av aktivitet, blir nog till att göra ett försök i morgon natt. Verkar ju bli elak skare i morgon så då blir ingen hundjakt.

En redig galt verkar ha varit på besök.


onsdag 26 december 2012

Stövarjakt


Stövarn gick bra idag trots regn och isvägar, hon hade uppe en tyskhare ett bra tag men fick aldrig ordentligt tryck på jösse. Hon fixade därmed det usla vädret bättre än husse som vid jaktens början körde i diket.



Gott om har, rå och hjortspår vid sockerbetorna. Marken är viltrik, en bidragande faktor är givetvis den utfodring som sker. 

söndag 23 december 2012

God Jul!

Drev på både hare och räv idag. En utav stövarens bästa dagar hitintills. 



lördag 22 december 2012

Viltrika marker


Idag var vi var ute för att se om vi kunde få tag i någon gris. Jag stod som passkytt och fick en kidde i knät, sekunden efter att kidden gick i backen så for ett 15 tal stora grisar upp framför mig men ur skotthåll. De spikade rakt ur marken över en å, de var också de närmsta vi kom dem idag. Vid dagens slut låg de 3 rådjur på paraden.


söndag 9 december 2012

Sorg i vårt hus


Igår fick vi ta det tuffa beslutet av avliva ungwachteln Janna. Hon skadade sitt ena framben/armbåge i veckan och opererades igår morse. Frakturen gick rakt igenom armbågen med lösa benfragment och skadade ligament. Efter 2,5 h på operationsbordet så fanns endast amputation eller avlivning som val. Vi tog det tunga och för hunden rättvisa beslutet.

En oerhört tung dag. Janna var den hund som jag och min sambo fäst oss vid mest. Hon hade en mycket intressant blodslinje och var en oerhört begåvad och närvarande hund.

måndag 3 december 2012

söndag 2 december 2012

Oflyt

I alla fall vackert ute.

Hemma efter dagens släpp med stövarn, kallt och vackert utan något glädjande hardrev. Oflyt är något som kan sammanfatta sista tidens jakt, här om dagen när ja skulle skjuta mig en julegris så var dem redan på plats när ja kom fram. Precis innan skott så gick spridaren igång och grisarna borta för den kvällen. Stövarjakten går trögt den med med svåra tappter som motståndare. Nytt försök ikväll på grisen.