fredag 5 augusti 2011

Locka räv


Gav mig ut igår eftermiddag för att göra ett försök på räven, hade fått rapport om att de slagit alla fälten dagen innan. Förs den sedvanliga rundan på marken för att kikarspana vilt, verkar vara gott om hare i år såg under kvällen 5 harar på helt olika platser och det bådar gott för stövaren.
Efter att jag tjärat åtlar och slängt ut foder så besatte jag ett utav tornen vid ett stort fällt, någon timme senare kom en gaffelbock ut på besök men ingen räv än. Dessutom så hade familjen som bodde intill grillfest med diverse lekar... vilket inte stärkte tron på en räv ikväll.

Liten valp
Bytte pass och torn kl nio, började också locka intensivt med muspip i intervaller med 5 minuters pauser i mellan. Plötsligt stog räven där! mitt ute på fältet ca 250 meter bort, kikade på honom med handkikaren och såg hur han hoppade och mumsade sork. Vackert. Fortsatte försiktigt och efter 5 minuter till hade jag  honom på va 60 meter. Två smällar senare var kvällen gjord. 21.50 kom han föressten. 

Kärlek vid första ögonkastet!?
Stövaren togs ur bilen och fick dessutom lukta och bekanta sig med denna främmande varelse. Med hemfärd räknat såg jag älg, rådjur, hare, grävling och räv denna afton.

6 kommentarer:

perran sa...

Kul med jakt :O)

andersjakt.se sa...

Roligt grattis :)

Leif sa...

Va skönt! I min del av Mark har det inte gått lika bra.....

Erik Stolt sa...

Ok, var håller du till Leif ?

Fjällripan sa...

Lyckad kväll, härligt! Här verkar det vara jättedåligt med hare, men räv är det gott om. Tyvärr saknar vi mark att jag räv på, så det blir bara bilder på dem :)

Leif sa...

@Erik, svarar per mail