söndag 25 september 2011

God mat

Helg och ledighet går fort... för fort. Arbetar kvällspass i morgon så ett släpp med stövarn är obligatoriskt! Ikväll avnjöt vi tjälknöl på älg och rotfruktsgratäng. Mumma. Tjälknölen serverades kall, skuren i tunna skivor. Hittade receptet i tidningen "Magasin Morberg". Blev mycket bra!

Igår lagade vi rapphöna och hasselbackspotatis i ett egetkomponerat recept. Stekte först rödlök och purjolök. Brynte därefter 6 bröstbitar som sedan lades på löken i en ungsform. Blandade ett paket creme fraiche med 1 pressad lime, 2 matskedar sweetchilisås, 3 teskedar chilikrydda och svartpeppar. Detta hällde sedan över brösten/löken tillsammans med grädde. In i ugnen på 150° i 40 min, sedan klart. Blev väldigt gott med en fräsch smak. 

Tänk vilken lyx man som jägare har möjlighet till. Att i samma veva vara mer ekologisk än hela veganrörelsen gör inte saken sämre.

God kväll!

Inga kommentarer: