torsdag 10 november 2011

Rådjursjakt Mellbystrand/Laholm

Tre hondjur och en bock/sextaggare.

Åter igen en kanondag med eleverna på Naturbruksgymnasiet Svenljunga. Åkte på morgonen mot Laholm för att jaga på Sveaskogs marker i Mellbystrand, just dessa marker ligger i ett naturreservat och får därför endast jagas av på veckorna. Eleven Robin var jaktledare för dagen plus ett 15-tal elever som passkyttar. Jag, Kalle och Robin gick som hundförare med tyskterrier och två wachtlar.


Såtar med tall, vass, surdrag och strand var biotopen, en del avsnitt så täta att knappt hunden kom igenom. Hundarna gjorde trots detta ett bra jobb och fyra rådjur blev dagens resultat. Ett för terriern och tre för min wachtel, vilket får ses som ett gott dagsverk. Eleverna skötte sig dessutom klanderfritt. lärarna Kalle och Patrik kan verkligen vara stolta över dessa adepter. 

Eleven Markus en av skyttarna.

Tack!  Kalle och Patrik båda lärare på gymnasiet samt Anders på Sveaskog för en fantastiskt fin dag med bra jakt!

En trött hund ligger nu i sin korg, bra jobb idag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack skall du ha! Har varit suveränt att ha dig och Meisster med. Skönt för lärare med tusen saker i huvudet att ha hundförare man kan lita på till hundra procent! //Kalle

Fjällripan sa...

Vilken härlig dag! :) Vi har inga rådjur alls på den mark vi jagar på, annars skulle det vara kul att prova på det med.

Lindsjö taxar sa...

Vilken jaktdag ni haft!! Vilken tur ungdomarna har att få gå på en sådan skola. Det fanns ju inte förrut. Kul att det blev utdelning med.