söndag 29 april 2012

Wachtelhundar i vatten


Årets första dopp avklarat, Janna bevisar att hon besitter ordentligt med vattenpassion likt Leo. Hon har tidigare kastat sig "hejdalöst" ner i vattenpölar etc, så misstanken om hennes vattenglädje bekräftades idag. Hon begav sig med stort mod efter pinnen som for ut i sjön.

Leo långt ute i sjön

Acka som snart ska på utställning

lördag 28 april 2012

Åtelkojabygga Dag 3

Byggandet fortsätter, han med en hel del idag. Någon dag till så ska den nog snart vara klar. Passade även på att vittja åtelkameran som visar att det blivit mer fart på åteln, dessutom så visar kultingarna upp sig för första gången i år. Kul och lovande!






onsdag 18 april 2012

Åtelkojabygge Dag 2

Golv och tak har isolerats med 10 cm och sedan klätt med panel liksom baksidan av kojan. Slutligen plåtskivor på taket. Nya tag till helgen!





söndag 15 april 2012

Åtelkojabygge Dag 1



Efter en halvdags snickrande så har jag hunnit en del på kojan. Stommen är i stort sett klar så nästa gång blir det till att isolera, sätta in fönster och lägga tak. 
Efter dagens snickeri belönade jag mig med att gå ett blodspår med Janna. 100 meter långt med ett flertal vinklar. Klarade det med beröm godkänt trots en del regnande. 



lördag 14 april 2012

Åtelkoja


Då var det dags för att bygga åtelkojan som jag haft som vårprojekt. Har handlat virke och kört ut det till marken. I morgon påbörjas bygget.


Gårdagens tripp till havet gav gott humör och några öringar, en kanonfin dag med härligt väder.





tisdag 10 april 2012

Åtelbilder


Linslus.

En ledig dag och ärenden avklarade. Köpt tjära, majs hämtat ut lagad Gps pelj och hunnit med att lämna in bössan hos vapenhandlarn för att få öppna riktmedel monterade.

Valde Sauer 303:s öppna riktmedel på min Sako, tror detta blir riktigt bra. Har efter erfarenheter kommit på att detta är det enda som fungerar klanderfritt då man går hundförare. Har svurit färdigt över immiga kikarsikten.

Som ni kanske minns satte jag upp en åtelkamera för ett par månader sedan, diverse djur har visat sig som rådjur, mård, grävling och gris. Även en riktigt linslus till hackspett har visat upp sig. Några bilder nedan.