lördag 20 november 2010

Dagens räv och bonusgrävling..

Hemkommen från dagens jakt vilket resulterade i spänning, irritation, hysteri, räv, grävling och kaffe. Ja det får ses som sammanfattning från dagens manöver.


Tysk jaktterrier löser det mesta.

Morgonen började bra, kusinens finnstövare släpptes och fick upptag efter bara  30 minuter. Det hördes med en gång att de var Mickel som var på benen. Han tog ingen bukt och gick efter 15 minuter i gryt, här är Gps pejlen ett fantastiskt hjälpmedel!

Vi tog oss bilvägen till grytet som ironiskt nog ligger på vår Herres mark nämligen på tomten till byns prästgård.. Ut med taxen, uppställning, ner med taxen, kontakt, skall och utflyggande räv! PANG PANG SKJUT! PANG PANG...

Där stod vi tittandes på varandra utan liggande räv, åter igen fort till bilen, stövare ut, upptag och nytt drev 400 m till nytt gryt. Vi var nu tämligen säkra på att räven fått träff och därför gått i gryt igen.
Väl på plats vid gryt nr2 släppte vi ner taxen, han började skälla räv och fick sig även två gratispiercingar av räven.  Efter han jobbat ett tag slängde vi på tyskterriern och det löste sig då som vanligt. Räv och bonusgrävling kom upp. Denna gång blev de på plats..

Hem till gården för omplåstring av terrier, över en slurk kaffe avslutades dagen med att planlägga morgondagens jakt...

Stövarjakt och andjakt blir menyn!

Inga kommentarer: