torsdag 25 november 2010

Ny tidning

Ja då har en ny tidning kommit, "Jakt & Hund". Alltid kul med jakttidningar men kvalitén är för bedrövlig i dagens befintliga. Svensk Jakt, Jaktjournal och Jaktmarker och fiskevatten är igentligen de enda som är godkända enligt mig. Övriga handlar enbart om "häftiga vapen" "grishundar" och artiklar för drönande soffjägare! Är det inte artiklar om eftersöksvapen med korta pipor, belysning, bajonetter etc så är det om någon förbannad import/blandras som sägs vara gudomlig på grisjakt. Hur många raser har vi idag behov utav för grisjakt!?

Tror att det finns utrymme och intresse för en ny tidning som kan attrahera den genuina jägarkåren, som har jakten i blodet, som livsstil och inte enbart som fritidssyselsättning...

Kort men gott, åter till Jakt & Hund. När jag såg omslaget så tänkte jag direkt att den där tidningen som man saknat äntligen kommit till världen..

Köpte den direkt!

Hur var då innehållet? Tycker natruligtvis ni själva ska läsa den för att få er bild.. Tidningen har potential, verkar vara en redaktion med viljan att få till en bra tidning. En tidning för den jagande jägaren och då med hund naturligtvis.
Detta nummer tycker jag har tappat allderles för mycket av "själva jakten med hund", temat om stövare handlade enbart om historia vilket tröttar en läsare. Här skulle man i stället fått en kort historisk tillbakablick, för att sedan ha intervjuer med inbitna stövarjägare runt om vårt land. Och en lägesrapport från de olika rasklubbarn i stövarklubben.

Tidningen har ett reportage om hundsjukdomar vilket ja tycker är intressant, här kan man som läsare lära sig mycket. Vore ett bra ämne att ha som följetång i de nästkommande nummren. Vargen har även denna gång fått sin plats, ja säga vad man vill om det. Själv blir jag lika nedstämde varje gång man läser.. Kanske hade varit skönt att slippa i någon tidning. Det finns också lite blandade reportage om, hunddressyr, frågor och m.m.

Redaktionen verkar vara öppen för förslag, tips och idéer, en ödmjuk och vettig inställning för att få till en bra tidning.

Sammanfattningsvis: en bra tidning med potential, saknar dock den röda tråden "Jakt & Hund och Jakt med Hund" Lång och tråkig historik om stövaren, kunde varit superintressant på annat vis.

Hej hopp, nu ska ja ut å hämta ved...

Inga kommentarer: