måndag 30 maj 2011

Skön dag

Nybadad och nöjd

Ja det har det sannerligen varit. Först arbete för att sedan komma hem till ett soligt Mark, först ut med hundarna som fick leka av sig på tomten. Denna vilda lek med tempoväxlingar, brottning, kullerbyttor och inte minst mentala ranglek måste göra riktigt gott för hunden stora behov av aktivitet och stimulans.. Inte minst för husses samvete om att hundarna har stått länge å hundgården. Också när dagen ska summeras och natten tar vid.


Efter lite annat grejande hemma så åkte vi ner till sjön för att svalka en badtokig wachtel.. 20 minuter vid sjökanten medans han simmande omkring jagandes sländor sitter fint för en semmesterlängtande och något trött själ.. Kvällen avslutades med en liten "Hare"spaningsrunda med valpen..

Meditation
På lördag blir det dags för Elmia Game Fair, åker dit med två vänner traditionsenligt. Söndagen så bär det av till Skåne och Fredskogs vildsvinshägn med Wachtelhundklubben Väst. Wachteln bara måste ha lite mentala utmaningar och kamp, så slipper hundgårdsgallret och sädessärlorna ständigt bli uppassade.

Inga kommentarer: