tisdag 21 juni 2011

Semester påbörjad


Det ska barkas av.


Ja semestern är här med sol och långa bad.. I alla fall för hundarna och med solen är det väl si och sådär. Men lite har det iaf hunnits med idag, frisering inne i stan och sedan en välsmakande lunch hos en kompis. Detta gjorde att kroppen kändes både lätt och tung men däremot en lätt själ.  En skogsvisit med viltvård stod ju sedan på schemat.

Ihärdig var ordet, kröp sedan ner i tunnan.
Nasses favorit tjäras på igen.
Ute i markerna dansade knotten intensivt i det ljumma vädret samtidigt som den härliga försommarskogsdoften med friska toner gjorde sig påmind. Med en nyfiken stövarvalp och en ihärdig viltvårdare till vän så försvinner knotten och tiden snabbt. Saltstenar ska ut, åtlarna ska tjäras in och samtidigt fyllas på med grisbränsle.

Känslan som på hemvägen sedan infinner sig är god och jag fantiserar om haren som ska drivas fram på markens generalpass "grusvägskorsningen vid gårdarna" eller om grisarna som som tagit daglega i den vansinnigt täta planteringen bredvid en av åtlarna. Eller hundskallet som bryter tystnaden en tidigt höstmorgon.. 

Vackra sommaräng
Innan jag släppte av min goda viltvårdare där hemma så var vi bara tvugna att belöna oss med en stadigt och välsockrad fika. Kvällen fick avrundas med att min kusin Kalle, sin dotter, vorsteh och tysk kom på besök. Mat och hundbad hans med. Vi var dessutom åter igen överens om att man som jägare kan vara glad när sommaren tar slut.
Borås godaste fik, Pilens Bageri och café!

Tack för denna dag.

Inga kommentarer: