fredag 27 januari 2012

Dov och grisjakt 27/1

Kärrmarkens Leo

Hemma och trött! Efter en sen hemkomst igår efter valphämtning så var det upp tidigt för jakt idag. Ett gäng grisar och hjortar blev dagens resultat efter gedigna hundarbeten.

Wachteln ligger nu helt utslagen/flämtandes i sin korg. Han avslutade dagen på topp genom att själv avfånga en hjort som påskjutits, släppte honom ur linan när hjorten flög upp ur legan. Härligt med denna hund som alltid har en reserv då det behövs.

Första natten gick kanon med valpen, fick visserligen ligga i sängen men sov hela natten. Får bli en belgisk öl i väntan på räksoppan.

Janna har precis fått kvällsmat.

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Va kul med Janna. Skall bli kul att följa henne här vilket jag hoppas du dokumenterar i ord och bild. Alltid kul att följa och se. Sedan grattis till er jaktdag. LIte avis är man ju. Gris/älgkalvjakten blev avbokad imorgon då avbokningen av hund bokade tillbaka sig. Synd då jag hade sett fram emot det. Nu blir det lite stövarjakt på hare på söndag i stället. Mina taxar har ju lite för korta ben i denna snön vi har nu.

Erik Stolt sa...

Ajdå trisst. Stövarjakt en fin vinterdag är inte fy skam det heller. Ska ta en vilodag i morgon för att bege mig ut med stövarn på söndag. Säsongen börjar dra sig mot slut nu. Ska skriva om Jannas utveckling, spännande tider väntar!