söndag 16 september 2012

Triss i Wachtel

Leo - alltid redo!

Söndag kväll och en helgen snart till ända. I morses blev det skogsträning med ungwachteln, skulle egentligen varit på UKL prov men eftersom hon är inne i slutskedet på sitt första löp fick jag hoppa av. Nya tag nästa år.

I kväll gick vi ett 10 timmar gammalt blodspår, har minskat ner rejält på blodet och ökat på längden med vinklar och bloduppehåll. Hon klarade det i stort sett galant! Nästa steg är nu att låta det ligga längre innan vi går anlagsklass.Leo har även han fått vara med i helgen, vi gjorde något försök på änder som brukar ligga i ån (Ätran), härlig känsla att smyga sig fram med hunden i fot vid sin sida. Dock inga änder denna gång.

Wachteln är på det viset en väldigt användbar hund, inte bäst i någon "gren" men bra på det mesta - ena dagen apportera änder till att fungera som klövviltshund eller lösa ett eftersök. Att dem dessutom är kanontrevliga hundar i hemmet gör ju inte saken sämre - riktiga jaktkompisar!

3 kommentarer:

Leif sa...

Du skriver att du minskat rejält på blodet när du lägger spår. Hur mycket brukar det bli?

Själv brukar jag ha 1,5 dl som jag spär ut med vatten tills det blir 5 dl. Vet egentligen inte om det är bra eller dåligt att spä det, var bara något grannen lärde mig....

Erik Stolt sa...

Det fungerar säkert att spä ut det, regnar det ute så blir det ju samma effekt. Spåret igår var 800 meter, använda väl mellan 1 - 2 dl på det skulle jag tro.

Lindsjö taxar sa...

Ta ner reglerna via SKK hemsida...proven är ju lika för alla, ingen aning om hur spädning är bra eller dåligt.