söndag 20 februari 2011

Acka kom hem

Högakustenbron
Ja då är man hemma efter en lång men relativt smidig resa till Skellefteå. Resan hem gick som på räls och Acka gnällde inte en enda gång. Det är gott gry i valpen och det hela verkar lovande, kontaktträning kommer att behövas... Valpen drar redan iväg när det ges tillfälle.

Ett härligt lugn där uppe i norr är min reflektion efter helgen som gått. Väl här hemma så har Acka installerat sig  över förväntan, hon är lugn, trygg och har redan nypit till taxen.

Söndagen bjöd på soligt väder, gott kaffe och underbara naturupplevelser. Vi åkte genom Fotskäl och Tostaryd på väg mot Ikea där babygrindarna inhandlades, en fantastisk vacker väg genom ett skånelikt landskap med ett överflöd av bokskog. Ögonen var mer på skogen än på vägbanan i jakt på att försöka se någon dovhjort.

Matte med jyckarna nu tre!
Efter ett snabbt Ikeabesök så bar det av söder ut mot Frillesås för att hälsa på syster med familj. Kaffe på det och en promenad till havet med en avslutande kram från gudsonen värmer. Väl hemåt så tog vi vägen om Torestorp för att gratulera kusinen Kalle efter att igår vunnit hallandspokalen och idag tagit rävchampionat, grattis än en gång!

Nu hemma, hundarna är trötta och i sina korgar. Själen är full av ro och livet känns lätt. Sist men inte minst, ett stort tack till far för sällskapet på resan och för tålamod med hundar och för ibland mitt något sura humör.

Inga kommentarer: