måndag 7 februari 2011

Vem älskar djuren


Ledig dag, ja och vad gör man då lämpligast?.. Jo tar sig en sovmorgon, ligger i morgonrock och kollar på förmiddagstv och avnjuter en latte.

Där fick ni kaffet i vrångstrupen! Nej dagen började naturligtvis i ottan, ut på en morgonpromenad med jyckarna. Härligt att den förbannade snön har förvunnit här i Mark, den gula färgen på fälten gör sig synlig och även en snudd grönt tittar fram på en del ställen.

Det hela känns nog än bättre för en energidopad ungwachtel som flyger fram och tillbaka över fälten likt en pointer... Ursäkta mig alla fågelhundsälskare. En bra start på dagen med motion och dressyrmoment.

Efter att ha lunchat med en kamrat så var det dags för en runda ut till en av markerna för utfodring och underhåll av åtlar. Naturligtvis så glömmer man stövlarna hemma och därförfylls de låga kängorna snabbt av is, snö och vatten under promenaden till åtlarna..

Tanken har vid dessa tillfällen slagit mig ett flertal gånger dessa vintrar när man kämpat med utfodringen. Vad gör alla andra så kallade djurälskare en ledig dag? I Stockholm så demonstrerar Fältbiologerna mot jakt och naturvård. Hur många ägnar ens våra djur en tanke denna dag då inte Aftonbladet har en debattartikel i ämnet? Undra hur många gånger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson har utfodrat  djuren denna vinter?

Ja hemsk och blodtörstig som man är så har jag i runda slängar lagt ute ett par tusen på fågelfröer denna vinter och ca tio tusen spänn på åtlar, viltfoder denna höst/vinter.. Många andra har säkert gjort det samma och mer därtill. En tanke att begrunda.

Nu är man hemma och hundarna ligger härligt trötta i sina korgar, även ja är trött och mör efter en älggryta och dagens viltvård!

Inga kommentarer: